Vaderdag duik

Na weken van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Het is 18 juni 2023 en vaderdag. Wij willen als duikvereniging en school reclame maken voor de duiksport. Ook willen wij graag een uniek iets willen doen. Zo is twee jaar geleden de Vaderdag duik ontstaan. De bedoeling van deze dag is, dat vader en zoon of vader en dochter Samen iets gaan ondernemen. Dit om de band tussen vader en kind te versterken. Leeftijd maakt op dit moment dan ook niet meer uit.

In de duikbranche wordt gebruikgemaakt van diverse schroefdraden, zowel voor de duikflessen als voorkranen. Als de duikfles en kraan op elkaar zijn afgestemd is er geen gevaar dat de kraan onverwacht loskomt van de fles.

De Arbeidsinspectie roept duikers daarom op om hun duikfles(sen) goed te controleren en of ze zijn voorzien van de bijbehorende kraan.

Dit kan op de volgende manier. Op de hals van de fles is de schroefdraadmaat van de fles ingeslagen.

Op de kraan kunt u de schroefdraadmaat van de kraan aflezen.

bus-duikfanaten-iADS

Als de schroefdraden op de duikfles en de gemonteerde kraan niet corresponderen mag deze duikfles niet meer op druk gebracht worden. Staat de duikfles nog onder druk? Breng deze dan langzaam van druk.

Neem maatregelen zodat de fles niet om kan vallen probeer te zorgen dat eventueel met hoge druk wegschieten van de kraan geen schade veroorzaakt. Begeef jezelf niet boven de fles bij het drukloos maken.

Er zijn diverse duikflessen en kranen in de omloop waar de betreffende aanduidingen niet op staan of niet meer te lezen zijn. Totdat een geraadpleegde deskundige anders adviseert, geldt ook dan: de duikfles mag niet meer op druk gebracht worden. En als de duikfles nog onder druk staat: breng deze dan langzaam van druk; neem maatregelen zodat de fles niet om kan vallen en probeer te zorgen dat eventueel met hoge druk wegschieten van de kraan geen schade veroorzaakt. Begeef jezelf niet boven de fles bij het drukloos maken.