Aquashot Onderwaterfotografie – en videografiewedstrijden 2015

Aquashot Onderwaterfotografie – en videografiewedstrijden 2015

Dit jaar worden de belangrijkste onderwaterfotografie – en videografiewedstrijden van Nederland gehouden op 17 en 31 mei. Deze wedstrijden worden ieder jaar georganiseerd door Aquashot. Er wordt een onderscheid gemaakt in de volgende wedstrijden: het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) voor zowel nationale als internationale fotografen, het Nederlands Kampioenschap (NK) voor ervaren fotografen en het Zeeuws Kampioenschap (ZK) voor beginnende of minder ervaren fotografen. Ook is er een ONK Onderwatervideografie (ONK Video) voor alle onderwatervideografen.

De wedstrijden vinden plaats op de mooiste duiklocaties van Nederland in de provincie Zeeland. Foto’s die worden ingeleverd als deelname moeten op minstens een van de wedstrijddagen zijn gemaakt. De deelnemer kan zelf kiezen voor het stilstaande water van de Grevelingen, het Veersemeer en/of het getijdewater van de Oosterschelde. Het is vrij om op één of op beide wedstrijddagen mee te doen.

In het ONK en NK zijn er vijf verschillende categorieën: groothoek zonder model, groothoek met model, macro, visportret en thema. Als deelnemer ben je vrij om te kiezen in welke categorieën je wilt deelnemen. Wanneer voor alle categorieën opnames worden ingeleverd, wordt er kans gemaakt op de titel Overall Kampioen 2015.

Bij het ZK zijn er twee categorieën: beste foto en thema. Per categorie zijn er drie prijswinnaars en een Overall Winnaar; de Zeeuws Kampioen.

Het ONK Video wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en heeft slechts een categorie: de korte film.

Er is door onze sponsoren een groot prijzenpakket beschikbaar gesteld voor de winnaars. Daarnaast verschijnen de winnende opnames met naamsvermelding in diverse duiktijdschriften en op duikwebsites.

De wedstrijddagen zijn op zondag 17 mei en 31 mei 2015.  De startlocatie van beide kampioenschappen is in Serooskerke, locatie Restaurant Schelphoek.

Bekendmaking van de juryuitslag vindt plaats op 18 september in het Veerhuis in Nieuwegein.

Meer informatie
Wil je meer weten over deelname, de spelregels of de jury? Houd dan de facebookpagina van Aquashot en de website www.aquashot.nl in de gaten. Hier vind je actuele informatie en tips van de winnaars van vorig jaar. Vanaf begin april 2015 start de mogelijkheid tot inschrijving op de website.


Frans de Gronckel, voorzitter Aquashot        

*   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(   0031 6 508 394 65

ü   www.aquashot.nl

Antoine van Laken

Antoine van LakenGisteravond 01-04-2015 is geheel onverwachts onze zeer gewaardeerde vriend, collega en Examiner Antoine van Laken overleden.

Antoine heeft als één van de eerste leden van IADS en IDD enorm veel voor de beide organisaties betekend. Hij was een duiker in hart en nieren en al meer dan 30 jaar actief om IADS en IDD te vertegenwoordigen in België.

Wij wensen de nabestaanden van Antoine, familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte in deze donkere dagen.

“Een vriend raak je nooit kwijt en blijft altijd in je gedachten aanwezig.” Nu is het zo ver dat deze vriend in ons hart wordt meegedragen.

Namens het hoofdbestuur van de IADS en IDD:

Lies Böhtlingk - Directie
Rob Dijkman – Voorzitter bestuur
Fleur Paanakker - Office manager
Wim Gerrits - Examiner
Henk Haandrikman  - Examiner
Leo Lagarde - Examiner

Foutje in nieuwsbrief

In de onlangs verschenen nieuwsbrief is een kleine fout ingeslopen. De verzekering loopt uiteraard van 1 januari 2015 t/m 31 december 2015

Onze excusses voor deze vergissing!

Proef met zeegras in Grevelingenmeer

GREVELINGENMEERzeegras

In het Grevelingenmeer komt mogelijk zeegras terug. De plant verdween eind jaren zeventig uit het Grevelingenmeer, toen het water te zout werd vanwege de aanleg van een zeesluis in de Brouwersdam.
Verrijking
Omdat het water nu minder zout is, is als proef zeegraszaad uit de Duitse Waddenzee uitgestrooid in het Grevelingenmeer. Volgens Rijkswaterstaat is zeegras een verrijking voor het milieu van het Grevelingenmeer, onder meer omdat vissen en vogels er goed in kunnen schuilen en wonen.

Veerse Meer

Als het zeegras in het Grevelingenmeer goed groeit, wordt de proef mogelijk uitgebreid naar het Veerse Meer.

bootjezeegras

John Schox

 

John Schox, expert op het gebied van onderwatersport verzekeringen, Civiel-, aansprakelijkheids- en verenigingsrecht.
Is vaste redacteur van de IDD / IADS geworden. John Schox zal regelmatig mededelingen doen op de website. Wij zijn blij en enthousiast dat John zijn medewerking verleent. Wij wensen John veel succes!