Verstoring !!!!

Beste leden en instructeurs,

momenteel ondervinden we veel hinder op de website door ongeoorloofd gebruik. We zijn druk in de weer om een nieuwe, frisse website in de lucht te brengen zodat jullie gegevens weer kunnen inzien en de benodige documenten weer kunnen downloaden.

Als webmaster wil ik jullie vragen even geen communicatie te doen via een formulier op de website maar te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. als het om administratieve vragen gaat of naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. als het om technische vragen mbt de website gaat.

Tevens gaan we van de gelegenheid gebruik maken om het geregistreerde aantal gebruikers op te schonen. Ik wil jullie dan ook vragen om straks op de nieuwe website je opnieuw aan te melden. De registratie en acceptatie zal met voorrang worden afgehandeld.

Hopende op wat begrip van jullie kant.

Met vriendelijke groet,

John Nijssen

WebMaster IADS..

Indoor nachtduiken in zwembad de Boskuul

Afgelopen donderdag hadden de jeugdleden van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) een spectaculaire funles nachtduiken in het zwembad de Boskuul in Lobith.

Onder begeleiding van ervaring instructeurs werd er in zwembad de Boskuul een nachtduik nagebootst. Alle lampen in het zwembad gingen uit en de kinderen gingen met snorkel- en duikset onderwater. Ze gebruikten duiklampen om onder water te kunnen zien en met elkaar te kunnen communiceren. Angela Bergsma, jeugdtrainer, over het indoor nachtduiken: “de kinderen vinden het tegelijkertijd ontzettend spannend maar ook heel erg leuk om zelf met duiklampen in het water bezig te zijn en vanaf de kant ziet een zwembad vol dwalende lichtjes er ontzettend gaaf uit. Dit soort lessen zijn een feestje om te geven en het enthousiasme van de kinderen is onbetaalbaar”. 
De funles nachtduiken maakt deel uit van een vierwekelijks programma dat duikteam SAL speciaal voor jeugdleden heeft.

Deze lessen bestaan uit snorkellessen waarin de kinderen trainen voor verschillende snorkelbrevetten, persluchtlessen waarin de kinderen met een volledige duikset leren duiken, conditie lessen die gaan van estafettes tot onderwater hockey en funlessen zoals nachtduiken, wrakduiken en visdeterminatie lessen. Duikteam SAL biedt deze speciale jeugdlessen wekelijks op donderdag avond in zwembad de Boskuul in Lobith voor kinderen vanaf 10 jaar en vanaf 14 jaar mag je al een volledige duikopleiding volgen. De contributie voor kinderen bedraagt slechts 10,- euro per maand (bij automatische incasso) en voor senior leden is dit 16,- euro. Meer informatie kun je vinden op www.subaqualibera.nl.

Marc verdient eervolle titel 'duiker van het jaar'

Donderdag jl. werd Marc Hetterschijt door de leden van duikteam Sub Aqua Libera uit Lobith gekozen tot duiker van het jaar 2015.
Ieder jaar kijkt duikteam SAL tijdens haar nieuwjaarsreceptie terug op een gezellig duikseizoen en natuurlijk hoort daar iemand bij die een bijzonder jaar binnen de vereniging heeft gekend. Jaarlijks worden er drie leden door het bestuur genomineerd en dit jaar kreeg Marc Hetterschijt de eer om door de leden van duikteam SAL gekozen te worden tot duiker van het jaar 2015. Marc werd zestien jaar geleden lid van de vereniging en volgde als fanatiek jeugdlid de ene opleiding na de andere. Als ervaren duiker nam Marc een korte pauze van het duiken. Onlangs heeft hij zijn stoere hobby weer opgepakt en is hij een graag gezien lid van de vereniging in het buitenwater, het clubhuis en tijdens de zwembadtrainingen en vele activiteiten. “Marc straalt zowel rust als enthousiasme uit en je kunt altijd op hem bouwen. Dat maakt dat hij afgelopen jaar o.a. vele kinderen een geweldige avond heeft bezorgd tijdens kinderfeestjes, speciale mini cursussen en jeugd funlessen’, aldus Angela Bergsma, bestuurslid van duikteam SAL. 

Wil jij ook kennis maken met Marc, zijn hobby en zijn vereniging? Kijk dan voor meer informatie op www.subaqualibera.nl en maak vrijblijvend een afspraak voor een introductie duik. Duikteam SAL heeft iedere donderdag haar vaste clubavond en ze biedt speciale lessen voor jeugdleden vanaf 10 jaar en duiklessen voor beginnende en gevorderde duikers vanaf 14 jaar.

Proef met zeegras in Grevelingenmeer

GREVELINGENMEERzeegras

In het Grevelingenmeer komt mogelijk zeegras terug. De plant verdween eind jaren zeventig uit het Grevelingenmeer, toen het water te zout werd vanwege de aanleg van een zeesluis in de Brouwersdam.
Verrijking
Omdat het water nu minder zout is, is als proef zeegraszaad uit de Duitse Waddenzee uitgestrooid in het Grevelingenmeer. Volgens Rijkswaterstaat is zeegras een verrijking voor het milieu van het Grevelingenmeer, onder meer omdat vissen en vogels er goed in kunnen schuilen en wonen.

Veerse Meer

Als het zeegras in het Grevelingenmeer goed groeit, wordt de proef mogelijk uitgebreid naar het Veerse Meer.

bootjezeegras