– Beginnende duiker –

Start jouw avontuur
en ontdek een andere wereld

Behaal in slechts 3 stappen je duikbrevet!

Of je nu begint als snorkelduiker of kiest voor een introductieduik met perslucht, het begint bij IADS!

IADS brevetten zijn wereldwijd erkend!

Haal je theorie
met de online cursus

Oefenen in een veilige omgeving

Duik het buitenwater in met instructeur

Start hier om je duikbrevet te halen

Snorkelen of gelijk op avontuur dieper onder water. Bij een IADS duikschool kan het allemaal!

Zweven. Gewichtloos vrij voelen. Genieten van de natuur. Plezier. Duiken moeilijk? Welnee, duiken is mogelijk voor iedereen. Ook voor jou, want duiken is veel makkelijker dan je denkt. Je hebt alleen de juiste uitrusting nodig en iemand moet je vertellen en laten zien wat moet doen. De IADS instructeurs zijn precies die mensen die jou op een leuke manier hun enthousiasme en kennis kunnen over brengen. IADS is één van de wereldwijd erkende duikopleiders. Honderden duikscholen zijn bij ons aangesloten en gebruiken succesvol onze eenvoudige opgebouwde lesmethode.

Doe alvast een digitale proefduik

Om goed te leren duiken krijg je eerst wat theorie. Dat kan bij je duikschool. Maar je kunt ook zelf al een start maken met een online cursus. En dat kan je doen vanuit je luie stoel. Hartstikke leuk, want zo kom je ook alvast lekker in de stemming.

Zorg dat je goed verzekerd bent.

Bij een mooie duik hoort ook een goede voorbereiding. En onderdeel van een voorbereiding is om een goede verzekering af te sluiten. Duiken brengt nou eenmaal risico’s met zich mee. Net zoals skiën en en andere actieve sporten. IADS heeft dit voor haar leden goed geregeld. Een goede verzekering tegen een goede prijs. Meer weten?

Jong geleerd…

Je kan natuurlijk gaan snorkelen zodra je je diploma hebt. Al onze duikscholen bieden de leukste snorkelduiken. Neem eens een kijkje. Snorkelen is hartstikke leuk. Je ziet drijvend op het water veel onderwater. Wil je je de onderwaterwereld nog verder afspeuren dan kan je al een duikbrevet halen vanaf 8 jaar. De Dolphin opleiding is speciaal ingericht voor jou. Samen met vriendjes wordt je in stapjes een Tuimelaar, dan een Beluga en als je klaar bent dan snijdt je door het water als een echte Orca. Wil je eerst een keertje proberen? Dat kan ook, meld je dan aan voor een introductieduik. Dat is een proefduik.

dolphin-ranger
idd-world

Laat je inspireren voor jouw duikavontuur

Duiken moet je in het echt ervaren. Dat is het leukst. Maar je kan je op deze website en vooral op de nieuwspagina al eens lekker laten maken. 

Zorg voor een goede duikuitrusting

Als je voor het eerst gaat duiken dan kan je bij de duikschool waar je je opleiding gaat doen terecht voor het lenen of huren van een pak. De duikschool kan je ook adviseren over de duikuitrusting die je nodig hebt en kan je vertellen waar je dit het beste kunt kopen als je zelf een duikuitrusting wil hebben. Maar IADS zou IADS niet zijn als we je niet al een handje op weg helpen. We leggen graag uit waar je op moet letten bij een duikuitrusting. Hoe je een pak het beste aantrekt, etc.. 

duikuitrusting