AED cursus

Leer het gebruik van de Automatic External Defibrillator.

Als het hart stopt met kloppen gaat de tijd tikken. Wat doe je als een duiker aan de waterkant plotseling in elkaar zakt of als je vriendin op straat ineens stopt met ademhalen? Hoe sneller je begint met reanimeren en AED, hoe groter hun overlevingskansen zijn.

Een AED (Automatic External Defibrillator) kan het hartritme weer herstellen bij een hartstilstand. Bij een hartstilstand staat namelijk het hart meestal niet helemaal stil, dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

U leert in deze cursus omgaan met het A.E.D. apparaat.

Goed om te weten – Cruciale eerste 6 minuten

Wanneer iemand een hartstilstand krijgt dan zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Hoe sneller er gestart wordt met reanimatie hoe groter de overlevingskans is. Hoe eerder je start met reanimatie hoe groter de kans op overleven Wist je dat de overlevingskans elke minuut met 10% daalt. Snelle reanimatie met behulp van een AED binnen 6 minuten vergroot het overlevingspercentage met 70%!

Wie mag een AED bedienen?

In Nederland mag iedereen een AED gebruiken, maar in deze opleiding leer je hoe een AED werkt en je oefent met het aansluiten en bedienen. Als je dan een keer echt een AED moet gebruiken geeft jou dat zekerheid en gaan er geen kostbare minuten verloren.

Wat behandelen we in deze cursus en hoe is de cursus opgebouwd

Tijdens de opleiding wordt ook uitgebreid stil gestaan bij het vermijden van ongevallen, want ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Brevet

Na je opleiding ben je in staat om op vakkundige wijze de AED te bedienen. Dit brevet is 2 jaar geldig.

Dit brevet is altijd goed om te hebben. Ook al ga je hierna nooit meer duiken. Wil je nog een stap verder in het duiken kijk dan eens naar onze duikopleidingen.

Voor bedrijven, clubs en BHV

  • Tevens verzorgen we deze cursussen voor bedrijven.
  • Ook is deze cursus als onderdeel van de BHV & ARBO bedrijfshulpverlening geschikt.
beginnende-duiker-introductie

Ook interessant voor jou

Oxygen provider

Oxygen provider

Leer hoe je bij duikongevallen zuurstof toe dient.Zuurstof is van levensbelang. Wat doe je als er een duiker bij ... Meer

> Naar alle opleidingen >