Buoyancy

Ultieme controle over je drijfvermogen.

Perfect in balans. Ultieme controle. De perfecte controle onder water. Moeiteloos zweven, minder lucht gebruiken, stijgen en dalen alsof het automatisch gaat. Daarmee onderscheid je je van minder ervaren duikers. Het lijkt wel of het bijna vanzelf gaat. Bewust zijn van je invloed op de omgeving. Laat je inspireren door de natuur waar je je in begeeft. Het is belangrijk dat je je als een goede gast gedraagt en dat je geen voetafdruk of beschadiging aan het onderwaterleven achterlaat. De ultieme balans is ook noodzakelijk voor de onderwaterfotograaf. De Buoyancy cursus van IADS leert je je drijfvermogenvaardigheden te verbeteren.

Wat gaan we doen?

We starten met theorie en gaan vervolgens 2 keer het zwembad of confined water in. Daar leren we je de fijne kneepjes voor we nog 2 keer oefenen in het open water. 

  • Het bepalen van het exacte gewicht dat je nodig hebt. Niet te licht en niet te zwaar. Precies genoeg zodat je het gevoel hebt in de ruimte te zweven.
  • We helpen je ook de gewichtverdeling onder controle te krijgen, zodat je volledig uitgebalanceerd in het water ligt.
  • Daarnaast gaan we aan de slag met het gebruik van energie. We willen graag dat je zo zuinig mogelijk met je energie omgaat door lucht efficienter te gebruiken en je soepeler door het water te bewegen.

Wat heb je nodig

  • Je bent minimaal 12 jaar oud
  • Je bent in het bezit van een (junior) open water diver brevet

Brevet

Na het behalen van het brevet kan je moeiteloos in elke positie in het water zweven. Verticaal of horizontaal. Zonder je orientatie te verliezen.

Doe mee

Kom naar één van de aangesloten duikscholen en schrijf je in voor de opleiding Buoyancy.

underwater-videocam-actioncam

Ook interessant voor jou

Cavern Diver

Cavern Diver

Leer waar je rekening mee houdt bij grotduiken tot een diepte van 40 meter.De IADS specialty Cavern Diving laat je ... Meer

> Naar alle opleidingen >