Deep Diver

Opleiding voor duiken tot 40 meter diep.

Meer duikervaring, meer zelfvertrouwen, één zijn met je uitrusting. Het is tijd om je “duikhorizon” te verbreden! En wat is er mooier dan naar dat wrak dat op een diepte van 20 meter ligt, of naar dat diepliggende waaierkoraal of op zoek te gaan naar spons op een diepergedeelte van die rifwand. Met de IADS deep dive cursus zorgen we ervoor dat je weet hoe je grootste hinderpaal ‘het menselijk lichaam’ onder controle houdt voor een langdurig verblijf onder water. We brengen je alles bij om zuurstof- of stikstofvergiftiging en decompressieziekte te voorkomen. Diepduiken opent de deur naar andere duikactiviteiten zoals bijvoorbeeld wrakduiken. Na het afronden van deze specialty mag je duiken tot een diepte van 40 meter en kan je op zoek naar meer uitdaging en naar een andere wereld onder water.

Wat gaan we doen

Eerst willen we weten waarom je wil gaan diepduiken. We bespreken de redenen en willen weten hoe belangrijk het is. Doel is je persoonlijke limieten te kennen. Diepduiken is niet zonder gevaar. We willen dus echt dat je weet waar je aan begint.

Uiteraard gaan we vervolgens een theoriedeel behandelen. De theorie wordt gevolgd door 2 buitenmodules.

  • Gespecialiseerde diepduikapparatuur.
  • Diepduikplanning
  • Procedures voor buddycontact
  • Het onder controle houden van je drijfvermogen

Wat heb je nodig

  • Minimumleeftijd voor deelname: 15
  • Advanced diver

Brevet 

Na behalen van dit brevet ben je gecertificeerd voor duiken tot een diepte van 40 meter.

Doe mee

Kom naar één van de aangesloten duikscholen en schrijf je in voor de opleiding.

deep dive course

Ook interessant voor jou

Advanced Enriched Air Nitrox

Advanced Enriched Air Nitrox

Duik dieper dan 40 meter of blijf langer onder water.Duiken met Enriched Air Nitrox is een manier waarop je, door ... Meer

> Naar alle opleidingen >