Ice Diver

Duiken onder het ijs, een wonderbaarlijke ervaring.

Hou je van extreme, ongebruikelijke of uitdagende duikervaringen? Dan moet je een keer onder het ijs duiken! De onderwaterwereld is  fascinerend. IJsduiken is één van de meest avontuurlijke ervaringen die je mee kan maken. Ervaar het spelen met je uitgeademde bellen aan de onderkant van het ijs. Laat voor de grap eens terloops vallen in een gesprek met andere duikers dat je een IADS Ice Diver brevet hebt en je bent direct het middelpunt van het gesprek. Iedereen wil van je weten hoe het is. Cool toch! IJsduiken is geweldig, het breidt je duikmogelijkheden uit. Maar je moet wel rekening houden met de andere omgeving en goed op de hoogte zijn van de veiligheidsmaatregelen die je moet treffen.

Wat gaan we doen

Bij ijsduiken is samenwerking cruciaal. Het eerste waar we dan ook aandacht aan besteden zijn de rollen en verantwoordelijkheden van het ondersteunend personeel, de verzorgers en de veiligheidsduikers.

Een andere belangrijk onderdeel waar we mee aan de slag gaan is informatie over de diverse typen ijs, de keuze van een duikstek, de voorbereiding en de effecten van kou op apparatuur. We bespreken de noodprocedures.

Tijdens de duiken onder begeleiding gaan we in op:

  • Het gebruik van veiligheidslijnen
  • Gespecialiseerde ijsduikapparatuur
  • Handsignalen en andere vormen van communicatie
  • Technieken voor het gebruik van zekeren van lijnen
  • Omgaan met problemen en procedures als veiligheidsduiker

Wat heb je nodig

Naast de basisduikuitrusting heb je in ieder geval een droogpak nodig.

Brevet 

Je weet exact wat je moet doen onder het ijs en vooral ook hoe je je moet voorbereiden. Je krijgt het wereldwijd erkende IADS Ice Dive brevet na succesvol afronden van de cursus.

Doe mee

Kom naar één van de aangesloten duikscholen en schrijf je in voor deze specialty.

multilevel-diver

Ook interessant voor jou

Advanced Enriched Air Nitrox

Advanced Enriched Air Nitrox

Duik dieper dan 40 meter of blijf langer onder water.Duiken met Enriched Air Nitrox is een manier waarop je, door ... Meer

> Naar alle opleidingen >