Open Water Diver

Basisopleiding voor zelfstandig duiken. 

Duiken is een avontuur. Elke keer opnieuw. De wereldwijd erkende IADS Open Water Diver cursus leert je alles wat je nodig hebt om zelfstandig samen met je buddy de wondere wereld onder water te leren kennen. Ervaar hoe het is om volledig gewichtloos te zweven. Bij IADS draait het om plezier en veiligheid. Je leert op een natuurlijke wijze stap voor stap alles wat nodig is. Om alle basisbeginselen te leren kennen, begin je met theorie en in het zwembad of beschut (confined) water. Zo ga je goed voorbereid het buitenwater in. Om alvast in de stemming wilt komen, kun je al met de theorie online starten of ga je naar de duikschool.

Wat gaan we doen?

We kunnen maatwerk aan de cursist bieden, omdat we met een modulair lessysteem werken.

  • Je start met de theorie bij een duikschool of online.
  • Duikoefeningen in het zwembad en/of beschut buiten water
  • Je doet minimaal 5 modules in het buitenwater onder begeleiding van een IADS Instructor.
  • Je voert minimaal 1 zelfstandige geplande duik uit onder begeleiding van een Dive Master of hoger
  • Maximale duikdiepte is tot 20 meter

Wat heb je nodig?

  • Minimumleeftijd voor deelname: 14
  • Een eerder behaald brevet is niet nodig.

Brevet

Na afronden van de cursus ontvang je het IADS brevet Open Water Diver. Vanaf 14 jaar mag een Open Water Diver mag samen duiken met een andere gebrevetteerde Open Water Diver tot 20 meter. Ben je 12 of 13 jaar dan mag je alleen met een meerderjarige gebrevetteerde Open Water Diver tot 12 meter duiken.

Nog geen 12 maar wil je wel duiken?

Ben je nog geen 12, maar wil je wel graag duiken kijk dan eens bij een Introductieduik , het Ocean Explorer programma of de Dolphin Ranger opleiding. 

Eerst eens proberen of heb je weinig tijd?

Wil je eerst eens ervaren hoe duiken is, kijk dan  naar een introductieduik. Of als je de introductieduik niet genoeg vind om echt goed te ervaren hoe duiken is meld je dan aan voor de Ocean Explorer. Dit is een uitgebreide introductiecursus tot het duiken. De ideale start om duiken te ontdekken.

multilevel-diver

Ook interessant voor jou

Snorkel diver

Maak kennis met de onderwaterwereld. Je zou de eerste keer snorkelen kunnen vergelijken met het ontdekken van een ... Meer

> Naar alle opleidingen >