Rebreather Diver

Duiken met de Rebreather, ideaal voor bv de onderwaterfotograaf. 

Duiken met de rebreather opent een nieuwe wereld. Vooral het duiken met de CCR zorgt ervoor dat je in stilte gegarandeerd zonder luchtbellen kunt genieten van de onderwaterwereld.

Er zijn twee type rebreathers. De SCR, Semi Closed System Rebreather (halfgesloten rebreather). Bij dit systeem wordt het ademgas via een sproeier in een bepaalde hoeveelheid continu in de ademzak geleid (constante dosering). Daardoor treedt in de rebreather vrij snel een verhoogde druk op. Via een overdrukventiel wordt aan het omringende water deze overdruk afgegeven. Daarom zijn deze Rebreathers ook niet helemaal vrij van luchtbellen.

De ultieme rebreather is de CCR Closed System Rebreather (volledig gesloten rebreather). Het bijzondere kenmerk van deze Rebreather is dat het een zelfmengend systeem is die onafhankelijk van de duikdiepte een constante partiële druk van zuurstof waarborgen. Het gesloten systeem laat geen luchtbellen vrij en dat kan handig zijn voor een aantal specialty’s. Het Closed System is er in twee uitvoeringen, toevoeging van zuurstof voor ondiepe duiken of toevoeging van meer complexe gasmengsels. Bij deze uitvoering zijn gasmeters en computers nodig om de decompressie in de gaten te houden.

Wat gaan we doen

We gaan je zowel thuisstudie als klassikale lessen aanbieden. Via ons online leerplatform kan je zelf al veel leren over de verschillende rebreathers die er zijn en hoe ze werken. Deze kennis versterken we vervolgens via een klassikale lessen. Het is belangrijk dat je snapt hoe de systemen werken en wat het belang is van een op de juiste manier opgetuigde en goed onderhouden rebreatherset. Omdat rebreathers onderling sterk van elkaar verschillen zul je ook de handleiding van de fabrikant moeten doornemen voor het type rebreather waarmee je tijdens de cursus gaat duiken.

Tijdens de duiken ga je leren om:

  • De controles voor het duiken op de juiste manier uit te voeren
  • Jezelf aan te leren om de lus gesloten te houden als het mondstuk niet je mond zit
  • Controles uit te voeren op bellen
  • De bailoutdrills uit te voeren en om te gaan met andere potentiele problemen
  • We gaan het uittrimmen verder verfijnen
  • We gaan je aandacht vestigen op het goed in de gaten houden van de duikcomputer en de instrumenten
  • We gaan de procedures voor na de duik door nemen en we gaan de set na de duik demonteren

We doen minimaal 1 theoriemodule en 2 buitenwatermodules.

Wat heb je nodig

  • Minimumleeftijd SCR (Semi Closed) 16 jaar
  • Minimumleeftijd CCR (Closed) 18 jaar
  • Advanced Diver + EANx;

Brevet

Na afronding ben je in staat om goed met de rebreather om te gaan en kan je op avontuur.

Doe mee

Kom naar één van de aangesloten duikscholen en schrijf je in voor de opleiding.

multilevel-diver

Ook interessant voor jou

Advanced Enriched Air Nitrox

Advanced Enriched Air Nitrox

Duik dieper dan 40 meter of blijf langer onder water.Duiken met Enriched Air Nitrox is een manier waarop je, door ... Meer

> Naar alle opleidingen >