Altitude Diver

Duiken in een kristalhelder bergmeer.

Ben je klaar voor een unieke ervaring? Stel je het volgende voor. Je rijdt met je Buddy de berg op. Je komt op een gegeven moment bij een kristalhelder meer. Je trekt je duikpak aan. Maakt je plan en duikt samen naar een goedbewaard wrak… Zie je het voor je? Dat kan. Duiken op een locatie boven 300 meter / 1000 voet boven zeeniveau wordt gezien als een duik op hoogte. De condities als luchtdruk zijn er compleet anders dan duiken in de oceaan. Om deze reden is er ook een aparte opleiding, zodat je leert wat je kan verwachten. Samen met een ervaren instructeur duik je in de wondere wereld van een bergmeer. Er zijn maar weinig duikers die dit hebben gedaan. Avontuurlijk en spannend!

Plan je duik, duik je plan

Als Open Water Diver heb je geleerd dat de IADS Duikplanner is ontworpen voor duiken tot een hoogte van 300 meter boven zeeniveau. Voor duiken boven de 300 meter boven zeeniveau zijn speciale procedures en duiktabellen nodig en vragen dus ook om een speciale training. In de opleiding IADS Altitude Diver leer je wat de gevolgen zijn van druk op grotere hoogtes en hoe je je duikplan daarop aanpast.

Wat gaan we doen

We starten met het leren plannen van duiken op locaties waar de omgevingsdruk anders is. Je zult daarnaast uiteraard echte duiken maken en meer leren over: 

  • Het plannen en organiseren van duiken op hoogte, en de procedures en technieken hiervoor. Plan je Duik en Duik je Plan.
  • Je leert het gebruik en instellen van de duikcomputer. Dit is anders dan op zeeniveau. We leren je hoe je bergmeerprofielen kunt berekenen.
  • En uiteraard leren we je ook je problemen kunt voorkomen en hoe je moet handelen in noodsitutaties.

Wat heb je nodig

  • Minimumleeftijd voor deelname: 12
  • Je hebt (Junior) Open Water Diver

Brevet

Na afronden van de cursus ontvang je het brevet en kan je iedereen laten zien dat je in bergmeren hebt gedoken en dat je weet wat belangrijk is.

Doe mee!

Kom naar één van de aangesloten duikscholen en schrijf je in voor de opleiding Altitude Diver.

Nog meer leuke cursussen

We hebben nog veel meer leuke brevetten als je van uitdagingen houdt. Wat dacht je van ijsduiken? Of wrakduiken? Kijk op onze specialty pagina wat voor opleidingen we allemaal bieden.

altitude-diver

Ook interessant voor jou

Advanced Enriched Air Nitrox

Advanced Enriched Air Nitrox

Duik dieper dan 40 meter of blijf langer onder water.Duiken met Enriched Air Nitrox is een manier waarop je, door ... Meer

> Naar alle opleidingen >