Multilevel Diver

Duiken op meerdere dieptes.

Effectiever duiken, dat is gedachtegang achter deze specialty. En dat kan! Door tijdens de duik binnen de maximale duiktijd een opstijging te maken naar een ondieper niveau, kan de totale duiktijd worden verlengd. Vroeger werden duikprofielen berekend vanaf de oppervlakte naar de maximumdiepte. De duikcomputers die vandaag gebruikt worden analyseren continue de diepte en berekenen de combinatie zodat je effectiever om kan gaan met de duikdiepte. Ga je naar geringere diepte dan ‘houdt je als het ware diepte over’’. Maar ook als je zonder duikcomputer duikt kan je dit zelf bepalen. In de cursus Multilevel Duiker leren we je hoe je aan de hand van hulpmiddelen als duiken met meer diepteniveaus (multilevel) kunt plannen.

Wat gaan we doen

  • We gaan het hebben over de stikstofopname en stikstofafname. Dit is belangrijk voor het multilevelduiken. We leggen ook de decompressiemodellen uit waar computers gebruik van maken.
  • Je leert het multilevelduiken plannen door gebruik te maken van de IADS duikplanner.
  • We gaan een duik plannen die bestaat uit twee levels (duikdieptes).
  • Daarna gaan we een duik plannen en maken van drie levels.

Wat heb je nodig

Brevet

Je ontvangt na succesvol afronden het brevet Multilevel Diver. Afhankelijk van je niveau mag je tot 40 meter diep duiken. De maximale duikdiepte is namelijk gerelateerd aan het hoogste gehaalde brevet. De Advanced Open Water Diver mag tot 32 meter diep. De duiker met de Specialty Deep Diver mag tot 40 meter.

Doe mee

Kom naar één van de aangesloten duikscholen en schrijf je in voor de opleiding.

multilevel-diver

Ook interessant voor jou

Drift Diving

Drift Diving

Zweven door het water. Ben je klaar voor een unieke ervaring? Wil je weten hoe het voelt om meegenomen te worden ... Meer

> Naar alle opleidingen >