Belangrijke informatie voor stichtingen en verenigingen Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen ( WBTR) per 1 juli

Beste Collega’s

Hierbij belangrijke informatie en hulpmiddelen om je voor te bereiden op de nieuwe wet voor verenigingen en stichtingen de zogenaamde WBTR die per 1 juli 2021 ingaat.

Wat betekent deze wet?

De WBTR is bedoeld om het bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. De overheid wil met deze wet onder meer bereiken dat een stichting en/of vereniging beter is gedekt/beschermt door bv. onverantwoordelijk financieel beheer.

Voor de verenigingen en stichtingen moeten er een aantal stappen worden doorlopen, zodat je uiteindelijk aan deze wet kunt voldoen.

Wij hebben uit verschillende bronnen (o.a. de NOB)  informatie voor je verzameld zodat je met je vereniging/stichting ermee aan de slag kunt gaan.

  • - Hieronder kun je een link vinden van een presentatie gehouden door de heer Bedauw advocaat uit Amsterdam die helder uitlegt welke zaken er geregeld moeten worden  op de korte en de lange termijn.

               https://youtu.be/YfwP3JxlP44?t=2

  • - In de bijlage vind je tevens de PDF van deze presentie.
  • - Ook is er een format voor modelstatuten bijgevoegd. De statuten dienen voor 1 juli 2026 te zijn bijgewerkt.
  • - Op de site www.wbtr.nl vind je nog meer informatie.

Downloads:


document Modelstatuten tbv WBTR (35 KB)  
pdf WBTR (530 KB)

Namens het hoofdkantoor wensen we jullie veel succes.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag.

 

Met vriendelijke groeten,

Head of Education & Relations

Lies Böhtlingk

 

BRON: NOB

 

Duikarbeid is voor professionals

De Inspectie SZW houdt toezicht op gezond, veilig en eerlijk werk. Duikarbeid heeft van oudsher extra aandacht van de Inspectie omdat deze arbeid bijzondere risico’s met zich mee brengt. Als het mis gaat, kan het ook goed mis gaan! Daarom is er in de wetgeving ook extra aandacht voor, zoals voor meer risicovolle werkzaamheden het geval is. De Inspectie merkt dat de regelgeving niet bij iedereen die met duikarbeid in aanraking komt bekend is of gevolgd wordt. Daarnaast wordt de Inspectie, maar ook andere overheden zoals de politie, regelmatig geconfronteerd met situaties waarbij het de vraag is of er sprake is van duikarbeid, vrijwilligerswerk of sportduiken, en welke regels gelden dan? In dit artikel geven we daar duidelijkheid over.

Read more

Duiken na uw COVID-19-vaccinatie: richtlijnen

AANBEVELINGEN VOOR HERVATTING VAN ACTIVITEITEN MET BETREKKING TOT BLOOTSTELLING AAN EEN HYPERBARISCHE OMGEVING BIJ ONDERWERPEN DIE TEGEN COVID-19 ZIJN GEVACCINEERD.

Bijgewerkt op 2 nd april 2021

De volgende aanbevelingen overeen met het standpunt van de Belgische Vereniging voor duiken en hyperbare zuurstoftherapie ( 
SBMHS-BVOOG ) en worden momenteel geëvalueerd door de EUBS, ECHM en DAN Europe. Ze zijn samengesteld op basis van gegevens die beschikbaar waren op het moment van publicatie en kunnen verder worden bewerkt. We raden u daarom aan om deze pagina te blijven bezoeken voor de meest recente versie. 

Read more

Nieuw telefoonnummer Duikmedisch Centrum

Het telefoonnummer van het Duikmedisch Centrum (DMC) gaat wijzigen.
Vanaf 7-1-2021 is het DMC bereikbaar op 0889-501417.
Het oude nummer zal tijdelijk nog behouden worden, tot 31 maart 2021.
Graag het nieuwe nummer opnemen in uw bedrijfsvoering en zoveel mogelijk mensen in kennis stellen.

Contributie 2020-2021

Aan al onze trouwe leden

Covid 19 is een ware aanslag geworden op de verzekeringen die de maatschappij afgeeft aan IADS.

Toch hebben wij besloten om alle leden tegemoet te komen om ook dit jaar de contributie NIET te verhogen nee we geven ook dit jaar 10,00 euro korting de contributie voor 1 December 2020 tot 1 December 2021 blijft 39,95 met een extra korting voor onze trouwe leden van 10,00 euro

Dus u betaald nu 29.95  opzeggen is mogelijk tot 1 December.

Heeft u nog vragen dan kunt u een e-mail sturen naar het hoofdkantoor.

Dive safe always in The nature

Team IADS