Side Mount Diving

Duiken met een persluchtcilinder aan de zijkant van je lichaam.

Sidemount is een duikconfiguratie waarbij duikapparatuur naast de duiker, onder de schouders en de heupen, is geplaatst, in plaats van op de achterkant van de duiker. Het duiken met Sidemount wordt vooral door technische duikers voor Cave Diving en Wreck Diving gebruikt. Het kan het binnen gaan van zowel een grot als een wrak vergemakkelijken. De persluchtcilinders kunnen gemakkelijk worden verwijderd wanneer dat nodig is. Recreatieve duikers gebruiken ook Sidemount, gewoon omdat zij het prettig vinden duiken. De motivatie om Sidemount te gebruiken kan dus flink variëren. Als je wilt leren duiken met een Sidemount zorg dan voor gedegen duikuitrusting. Je duikvaardigheden en vooral je Buoyancy moeten natuurlijk goed zijn.

Wat gaan we doen

We gaan je laten zien wat de voordelen van het duiken met een sidemountconfiguratie zijn. We doen dit zowel tijdens een beschutwaterduik als drie buitenwaterduiken.

  • We leren je de sidemountduikuitrusting op de juiste manier op te bouwen en te configureren.

  • We gaan in op het zodanig trimmen dat je gewichtsysteem en sidemountuitrusting perfect uitgebalanceerd zijn in het water.

  • We leren je de gasvoorziening te managen  als je twee persluchtcilinders bij je hebt. 

  • En we leren je op de juiste manier te reageren tijdens de sidemountduik op mogelijke problemen.

  • De opleiding bestaat uit minimaal 3 theoriemodules, minimaal 4 buitenwatermodules en minimaal 1 zelfstandig geplande buitenwatermodule die uitgevoerd wordt onder direct toezicht.

Wat heb je nodig

Doe mee

Kom naar één van de aangesloten duikscholen en schrijf je in voor de opleiding.

multilevel-diver

Ook interessant voor jou

Deep Diver

Deep Diver

Opleiding voor duiken tot 40 meter diep.Meer duikervaring, meer zelfvertrouwen, één zijn met je uitrusting. Het is ... Meer

> Naar alle opleidingen >